FORSTANDEN VANDRER NORDPÅ

Noen kaller det skjebnen, andre tilfeldigheter. Det er også de som omtaler det som livet. Når livet kaster ball med deg og du må ta i mot, uansett hvor ballen går. Hvordan håndterer du det? Eksterne hendelser som du ikke har kontroll over, men som du må allikevel innrette deg etter. Som for eksempel miste jobben eller miste nære og kjære, sykdom, ulykker eller andre uforutsette hendelser. 

I en serie fremover ser jeg for meg å ha samtaler med mennesker som har kjent livet på kroppen. Hendelser i deres liv som har ført til at de måtte gjennom prosesser. Hvordan har de forholdt seg til seg selv, omgivelsene og livet gjennom disse prosessene.

Som en start for denne serien har jeg intervjuet oversetter, akupunktør og forfatter Henrik Mathisen som har praktisert mindfulness og innsiktsmeditasjon i 23 år. Han har nettopp kommet ut med boka ” FORSTANDEN VANDRER NORDPÅ”.  Det sentrale i hans bok er Tilstedeværelse som en natur iboende i mennesket, snarere enn en tradisjon. 

Hva med deg? Møter du livet uforbeholdent, det vil si med åpenhet? Eller møter du livet med forbehold som har i seg forventinger, behov og krav? 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.