I sofaen med forfatteren Henrik Mathisen

I serien “I sofaen med….”  kommer jeg til å invitere ulike gjester til min sofa. For å konversere om det de brenner for.

Den første personen i denne serien er Henrik Mathisen. Henrik er oversetter, akupunktør og forfatter. Han har praktisert mindfulness og innsiktsmeditasjon i 25 år.

Jeg intervjuet Henrik når han nylig hadde kommet ut med sin bok “Forstanden vandrer nordpå“, en bok som handler om Tilstedeværelse, eller Nærvær, som livsvei. Henrik setter Tilstedeværelse i sammenheng med innsikt og visdom, og ser på  Tilstedeværelse som en kvalitet evig tilstede i menneskenaturen, løst fra kultur og tradisjon.

Siden intervjuet med Henrik var mitt aller første intervju for min blogg, var det helt naturlig å invitere han inn igjen som den første gjesten i denne serien.